BOEHRINGER

A Boehringer Ingelheim egy német gyógyszeripari vállalat, amely 1885-ben alakult. A cég központja Ingelheim am Rhein városában található, és az egyik legnagyobb magántulajdonban lévő gyógyszeripari vállalat a világon. Az alapvető tevékenységei közé tartozik az emberi egészségügyi termékek, az állategészségügyi termékek és a biológiai kutatások.

Az emberi egészségügyi termékeket illetően a vállalat számos területen végez kutatásokat és fejlesztéseket, többek között a kardiovaszkuláris megbetegedések, a légúti megbetegedések, az onkológia és az idegrendszeri betegségek terén. A cég célja, hogy innovatív gyógyszerekkel és terápiákkal segítse az emberek életminőségének javítását.

Az állategészségügyi részleg különösen fontos az állattenyésztők és állattartók számára. A vállalat termékskálája itt is széles, kezdve az oltóanyagoktól és antibiotikumoktól a különböző állategészségügyi kiegészítőkig.

A Boehringer Ingelheim kimagaslóan elkötelezett a kutatásban és fejlesztésben. A vállalat évente átlagosan az árbevételének mintegy 20%-át fordítja vissza a kutatásra, mely magasabb az iparági átlagnál.

Érdekesség, hogy a vállalat családi tulajdonban van, és ez lehetővé teszi számukra, hogy hosszú távú stratégiákat alkossanak, nem csupán rövid távú nyereségre törekedve. Ez a filozófia jelenik meg a vállalati kultúrájukban és az üzleti modeljükben egyaránt.

Összességében a Boehringer Ingelheim olyan vállalat, amely hosszú távú célokat tűz ki maga elé, és nagy hangsúlyt fektet a kutatásra és fejlesztésre, hogy mind az ember, mind az állat egészségét javíthassa.