BONAFARM-BÁBOLNA TAKARMÁNY KFT.

A Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. – a Bonafarm Mezőgazdaság Bábolna Takarmány cégismertető tagvállalataként – Magyarország egyik legjelentősebb premix és takarmánygyártója, évtizedek óta olyan termékeket állítunk elő, amelyek képesek kiemelkedő termelési eredményekhez segíteni az állattenyésztést.
Cégünk fő tevékenysége a takarmány előkeverékek (premixek) és késztakarmányok gyártása valamennyi gazdasági haszonállatfaj és hobbiállat részére, valamint ezek forgalmazása bel- és külföldön egyaránt.
Az éves takarmány és takarmányipari termék értékesített mennyisége meghaladja a 400 ezer tonnát, mely az ország takarmány előállításának 12-13%-át jelenti.
Elsődleges célunk, hogy a hobbiállat takarmányozás területén is meghatározó szerephez jussunk. Authentic termékcsaládunk sikeresen elnyerte a Hazai termék díjat, ami azt jelenti, hogy 100%-ban magyar munkaerővel, magyar alapanyagokból állítjuk elő macska- és kutyaeledeleinket.
Fő feladatnak tekintjük, hogy mind a hazai mind a nemzetközi takarmánypiacon sikeres nagyvállalkozásként működve egészséges élelmiszereket gazdaságosan állítsunk elő. Fontosnak tartjuk, hogy a biztonságos, nyomon követhető termelés mindig megvalósuljon. A Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. megfelel az európai uniós normáknak, valamint minden olyan követelménynek, amely lehetővé teszi a fogyasztók számára a biztonságos élelmiszer előállítást és felhasználást. A takarmánygyártási és környezeti folyamatokat auditáljuk, és ezeket folyamatosan frissítjük, korszerűsítjük, megújítjuk. Céljaink közt szerepel, hogy partnereinknek ne csupán csak beszállítói, hanem hosszú távú bizalmas szolgáltatói legyünk. A magyar takarmánypiacnak meghatározott szereplője vagyunk az általunk gyártott több, mint 1000 termékünkkel.
A Bonafarm Csoport hazánkban egyedülálló módon rendelkezik a K+F munka keretében a takarmányok kipróbálását biztosító teleppel, valamint a nagyüzemi termelésben lévő telepeken is tesztelhető a fejlesztési tevékenységek gyakorlati működése.
Takarmányozási, tartási, tenyésztési és állategészségügyi tanácsokkal támogatjuk partnereink munkáját. Tanácsaink piaci értéket közvetítenek.
A hagyományos és sikeres szakmai rendezvényeink, partnertalálkozóink, állatfajokhoz kötődő Roadshow-ink, kiadványaink a szakmai együttműködést és a közös gondolkodást tovább erősítik. A Bonafarm-Bábolna Takarmány a legjelentősebb mezőgazdasági kiállítások rendszeres szereplője.

A BÁBOLNA BIO mindig is kulcsszerepet játszott az újabb rovarirtó szerek és technológiák kifejlesztésében, piacra vitelében és népszerűsítésében. Korábban a vállalat meghatározó volt az antikoagulánsok használatában a rágcsálóirtásban, a szintetikus piretroidok és a mikrokapszulázott megoldások alkalmazásában a csótányirtás terén. Továbbá, a kiűzéses csótányirtási módszerek is a BÁBOLNA BIO nevéhez kapcsolódnak. Jelenleg az irtószermentes rovarcsapdák, a rovarferomonok és a rovarnövekedést gátló hormonanalógok (IGR) terén is az élvonalban található a cég.