NORBROOK

A Norbrook az egyik vezető állatgyógyszerészeti vállalat, melyet Thomas Haughey alapított 1969-ben. Székhelye Newryben, Észak-Írországban található. A cég termékei több mint 120 országban érhetők el, és az emberek mellett a háziállatokra, valamint a nagyobb állatállományokra is fókuszálnak.

Az antibiotikumok, parazitaellenes szerek, fájdalomcsillapítók és egyéb állatgyógyászati termékek széles skáláját kínálják. A cég egyik legismertebb terméke az ivermektin alapú termékek, melyek széles körben használatosak parazitás fertőzések kezelésére.

Innovációjukra és kutatás-fejlesztésre is nagy hangsúlyt fektetnek. Több kutatóközpontjuk van, ahol folyamatosan vizsgálják az új hatóanyagokat és fejlesztési lehetőségeket.

A vállalat elkötelezett az állatok jóléte és az állatorvosok támogatása mellett, ezért szoros együttműködést ápolnak állatorvosi szakemberekkel és tudományos intézményekkel is.

A Norbrook továbbá nem csak termékeivel, hanem fenntartható üzleti gyakorlatával és társadalmi felelősségvállalásával is példát mutat. Sokféle kezdeményezést indítanak, hogy minimalizálják környezeti lábnyomukat és elősegítsék az állatjólétet.