ORION PHARMA

Az Orion Pharma egy finn gyógyszeripari vállalat, amelynek központja Espoóban található. A cég 1917-ben alakult, és mára egyike az észak-európai régió meghatározó gyógyszerészeti vállalatainak. Az Orion az emberi egészségügy mellett jelentős szerepet tölt be az állatgyógyászati piacon is.

Az állatgyógyászati üzletág széles termékválasztékkal rendelkezik, amely magában foglal antibiotikumokat, parazitaellenes szereket, valamint egyéb állatgyógyászati készítményeket. A cég termékei nem csak háziállatok, hanem mezőgazdasági haszonállatok számára is kínálnak megoldásokat.

Az Orion Pharma jelentős kutatási és fejlesztési tevékenységet folytat. Az innováció kiemelt szerepet játszik a cég filozófiájában, és több kutatóközpontjuk is működik Finnországban, valamint partnerekkel együttműködve világszerte.

Az etikai gyakorlat és a fenntarthatóság is központi eleme az Orion üzleti modelljének. Törekvéseik közé tartozik az állatok jólétének javítása és az állatorvosi gyakorlat támogatása, valamint a környezeti fenntarthatóság.

A cég aktívan részt vesz különböző nemzetközi és helyi szervezetekben, és több kezdeményezést indított már a társadalmi felelősségvállalás területén. Ezen túlmenően, az Orion Pharma több díjat és elismerést is kapott innovációs és fenntartható gyakorlataiért.