Állatkórházak

A Székesfehérvári Állatkórházat 1972-ben alapították. Hivatásunk az állatok gyógyítása. Kórházunk a régió egyik legjobban felszerelt és legnagyobb betegforgalmat ellátó állategészségügyi egysége. Orvosaink tapasztalata és korszerű műszerezettségünk sok esetben segítsége a kisebb praxisoknak a komplikált esetek átvételével.

A felelős állattartás és az állatok védelme nem csak eszme, hanem komoly feladat, mely kötelessége lenne minden embernek. 2011-ben több mint 120 millió forintból újítottuk fel a Székesfehérvári Állatkórházat. Csak a falak maradtak meg az 1972-óta működő kórházi épületben. Kívül belül megszépült, szigetelték a falakat, új tetőszerkezetet kapott. Új műszerek, új berendezés segíti a munkát és a meglévő két kezelő mellé megnyitottunk újabb kettőt is. A kórház NON-STOP nyitva tartással 6 állatorvossal és 4 asszisztenssel várja a hét minden napján a kisállatokat.

A Székesfehérvári Állatkórház a megnyitóval egy időpontban munkába állított egy állatmentő autót is. Az országban lévő állatmentők csak szállításra alkalmasak, az állatkórház azonban munkába állított egy olyan mentőautót amely külsőre olyan, mint a humán mentők, ám belül felszerelték műtőasztallal, oxigén adagolóval, műtőlámpával, steril folyadékot adó kézmosóval. Ezzel helyben lehet az állatokat műteni, így vidéken is gyors segítséget nyújthatnak, és ki tudnak menni olyan nagy kutyákhoz is, akiket nem tudnak a gazdik szállítani. Az állatmentő nemcsak Fejér megyében hívható, hanem az egész Dunántúlon kérhetik a segítségét.

 

Veszpremi allatkorhaz logo

Veszprémi Állatkórházunk nagy múlttal rendelkezik. Orvosaink jól képzett szakemberekből állnak, akik szívvel, lélekkel dolgoznak kisállataink egészségéért. Kórházunknál nagyon nagy hangsúlyt fektetünk az ügyfelekre. Itt nem csak a kis kedvencekre kell elsősorban gondolni, hanem a gazdikra is.

  • Az odafigyelés számunkra a legfontosabb háziállataink egészsége, ezért minden esetet komolyan veszünk és elemzünk!
  • Hozzáértő orvosaink tapasztalatával járulunk hozzá a mihamarabbi gyógyuláshoz.
  • Nem sietünk, nem kapkodunk. Nálunk alapelv, hogy minden esetre megfelelő időt szánjunk.

 

aska logo

Az Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány 2003-tól kezdődően végzi tevékenységét. Fő feladata a kóbor, sérült állatok gondozása, gazdához juttatása.

Az Alpha-vet Állatgyógyászati Kft állatmentési részlegével kötött együttműködésnek köszönhetően ezt a célkitűzést sikeresen valósította meg az elmúlt években. Több tucat gyepmesteri telepet szüntetett meg, és helyezte az állatokat biztonságba. Az állatok befogása szakemberek segítségével történik. Megfelelően kialakított járművek, és szállítóketrecek lehetővé teszik, hogy az állatok biztonságosan, sérülés mentesen érkezzenek a menhelyre.

Évente átlagosan 1000-1100 kutya fordul meg a menhelyen. Napi szinten 210-250 kutyát látnak el a gondozók. 14 napig egyedi kennelekben élnek, és a viselkedésük, és egészségi állapotuk megfigyelése történik.