Állatgyógyszer forgalmazás és szaktanácsadás

A mezőgazdaság és azon belül az állattenyésztés Magyarország történelme során mindig a gazdaság kiemelt jelentőségű területe volt, de magas színvonalú állattenyésztés nem létezhet megfelelő állategészségügyi háttér nélkül. Az Alpha Holding napjainkban joggal tekinthető a dr. Köves János által 1912-ben alapított Phylaxia Oltóanyagtermelő Rt. szellemi örökösének, hiszen megvásárolta a Phylaxia Bábolnai Gyógyszergyártó Üzemét és számos termékének a törzskönyvét, gyártási jogát, valamint a Phylaxia könyvtárát is.

Az Alpha-Vet Kft. az Alpha Holding vállalatcsoport része, magyar tulajdonú családi vállalkozás, Magyarország piacvezető állatgyógyszer és állateledel gyártó és forgalmazó cégcsoportja. Részletes történetünk egészen 1972-ig az Állatorvos-tudományi Egyetem Székesfehérvári Gyakorló Állatkórházának átadásáig nyúlik vissza, amelynek megszakítás nélküli jogutóda vagyunk.

Dr. Móré Attila, a cég tulajdonosa az Alpha-Vet Kft. 1989-es megalapítása után az állatkórház vezetőjeként hamar észrevette, hogy a többi kollégának is tudja biztosítani a gyógyszerbeszerzést – ezzel indult el a gyógyszerkereskedelmi tevékenység. Ez bővült később a Pet üzletággal és a saját gyógyszergyártással.

Folyamatos fejlesztésekkel, szolgáltatásunk színvonalának növelésével és termékpalettánk bővítésével állunk vevőink rendelkezésére. Minden területen szakképzett kollégák biztosítják a hátteret. Az Alpha Holding által foglalkoztatottak létszáma napjainkra meghaladja az 500 főt, akik közül több mint 120 a diplomás kolléga (állatorvos, agrármérnök, közgazdász, vegyészmérnök). A vállalat innovációs tevékenysége a cég saját termékeinek, termékcsaládjainak korszerűsítését és szolgáltatásainak vevő centrikus fejlesztését jelenti. Ezen tevékenységek keretében állatgyógyszerek, vitaminok, takarmány-kiegészítők fejlesztése és törzskönyvezése zajlik.

Az Alpha-Vet sokkal több, mint egy egyszerű gyógyszerkereskedelmi vállalkozás. Jól képzett kollégáink magas szintű szaktanácsadói szolgáltatást biztosítanak a hozzánk fordulóknak, hogy a legmegfelelőbb gyógyszerekkel és takarmány-kiegészítőkkel biztosítsák a gondjukra bízott állatok egészségét. Vevőink kényelmét szolgálják praxismenedzsment szoftvereink is – a Doki for Vets Connect a kisállat praxisoknak és a Doki for Farm a haszonállatos kollégáknak. Az állatjólléti mérések és szaktanácsadás biztosítására hoztuk létre az Animal Welfare részlegünket.

 

Vevőink a Magyarországon engedéllyel rendelkező és forgalomban lévő összes állatgyógyászati és takarmány- kiegészítő készítményt be tudják nálunk szerezni, sőt, még a csak humán célra törzskönyvezett termékeket is.
A több mint 5.000 cikket tartalmazó állatgyógyszer és takarmány-kiegészítő portfoliónk gerincét a saját gyártású illetve a kizárólagos jogú forgalmazóként képviselt közel 500 termék adja.

Felkeltettük érdeklődését?

További hasznos információkért keresse fel ágazatunk weboldalát!