Állatgyógyszer gyártás

Alapgondolatunk, hogy az egészséges, jól tartott állat biztosítja a gazda jólétét és a kisállat tulajdonosok örömét, ezért mindent igyekszünk biztosítani, ami az állatok jólléte érdekében szükséges. Ezért folytatunk originális és generikus gyógyszerfejlesztést.

Komoly szakmai múltra tekinthet vissza az 1912-ben alapított Phylaxia Gyógyszergyár Bábolnai Gyógyszergyártó üzeme, amelynek megvásárlásával 2008-ban az Alpha-Vet megalapozta gyógyszergyártási tevékenységét. Az üzemet az Alpha-Vet teljes egészében felújította, kibővítette és a legkorszerűbb, „high-tech” gyártóberendezésekkel szerelte fel. A gyártási körülmények javítása lehetővé tette a termékfejlesztés folytatását, a meglévő termékpaletta minőségének további javítását. Üzemünk európai mércével mérve is korszerű, EU GMP minősítéssel rendelkezik és már 30 állam számára gyártunk állatgyógyászati termékeket az Európai Unión belül és azon kívül is.

Az Alpha-Vet állatgyógyszer portfoliója a legkeresettebb termékekből állt össze: haszonállatok számára gyártott antibiotikumok és féreghajtók mellett kutyák bőrfertőzésére, illetve külső hallójárat gyulladására készít a világon egyedülálló, saját fejlesztésű originális készítményeket. A felújítás során az üzemet alkalmassá tették premixek, porkeverékek, granulátumok, orális oldatok / szuszpenziók és tabletták gyártására is. Az üzem gyártói kapacitása valamennyi termékből sokszorosan meghaladja a magyarországi igényeket, biztosítva az export piacok zavartalan ellátását, emellett pedig jelentős szabad kapacitás marad a bérgyártási tevékenységre is.

A gyártói fejlesztéssel párhuzamosan folyamatos a saját fejlesztésű a termékportfólió bővítése is, amelyben saját kutatási igazgatóságunk mellett partnerként számos rangos európai kutatóintézet és egyetem is részt vesz.