Növény-és talajkondicionáló / takarmány kiegészítő gyártás

Az Alpha-Vet kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az állattartók és növénytermesztők számára olyan, természetes alapanyagokból összeállított termékeket biztosítson, amelyek megfelelnek a bio gazdálkodás követelményeinek.

A takarmány kiegészítők gyártását saját tulajdonú premix és takarmány kiegészítő üzemében végzi. Cégünk jelentős fejlesztési és piaci tapasztalattal rendelkezik a huminsav alapú készítmények fejlesztése és forgalmazása terén. Magyarországon a tejtermelő állományok több, mint 50%-ában használják ezeket a huminsavas, biológiai alapú készítményeket az antibiotikumok kiváltására és a termelési eredmények javítására.

A huminsavas termékek emésztésjavító, toxinkötő, immunrendszer erősítő hatásuk révén javítják az egészségi állapotot és a termelési eredményeket. Takarmányba keverhető pulvis, szuszpenzió és itatórendszerbe adagolható változatban érhetők el. A huminsav alapú termékek mellett ugyanebben az üzemben folyik egy egész sor vitaminokat, aminosavakat, ásványi- és nyomelemeket tartalmazó készítmény előállítása.

A Phylaxia által kifejlesztett, kombinációkat tartalmazó, ivóvízbe keverhető oldatok megoldást nyújtanak haszonállatoknak és társállatoknak a különböző élethelyzetek gazdaságos kezelésére: vitamin-, és ásványi elem hiány, aminosav pótlás, hőstressz, különböző anyagcserezavarok.

Az Alpha-Vet harmadik, saját tulajdonú, növényi tápoldat gyártó üzemében növénykondicionáló termékeket készítenek. Ezek a korszerű biogazdálkodás szempontjainak megfelelő, ásványi anyagokat, nyomelemeket, aminosavakat huminsavakat illetve aminosavakat tartalmaznak. Célunk ezekkel a saját fejlesztésekkel a vegyszermentes növénytermesztés igényeinek kielégítése. Növényi tápanyag kiegészítő termékeink csak természetes összetevőket tartalmaznak és ökológiai minősítéssel rendelkeznek. Használatukkal az elvárt termelési eredmények sok esetben növelhetők. Az Alpha-Vet új gyártóüzemben előállított készítmények, klasszikus értelemben növényvédő szernek nem minősülő, a növények saját védekező rendszerét stimuláló készítmények, lombtrágyák. A fenntartható és intenzív növénytermesztés érdekében fejlesztett és gyártott termékek gazdaságosak, a környezetre nem ártalmasak, szélsőséges időjárási helyzetekben is segítséget nyújtanak. A gazdák hasonlóan jó hasznát veszik a talajkondicionáló, gyökérzónára ható termékeknek is.