Ismerd meg, hogy az Alpha-Vet milyen szervezeteket támogat!

felelossegvalallas cikkbe 50 resztvevoA rendezvényhez házigazdaként az Alpha Befektetési Holding Zrt. is csatlakozott. A szervezők azzal a nem titkolt szándékkal fogtak össze, hogy a hazánkban ma még sokak szemében a nagy nemzetközi vállalatok luxusaként látott társadalmi felelősségvállalásról (CSR – Corporate Social Responsibility) mind több magyar kis- és középvállalat kezdjen stratégiája részeként, gondolkodni.

A szakmai előadások előtt Lévai Anikó, a Segélyszervezet jószolgálati nagykövete osztotta meg nyitógondolatait. Kiemelte: „Az Ökumenikus Segélyszervezetnél újra és újra megtapasztaljuk, hogy egy jó ügy, egy közös jó cél képes közösséget teremteni. Ezt tapasztaljuk árvizek, vagy akár egy nemzetközi szolidaritást kiváltó katasztrófa,- mint az utóbbi időben az ukrajnai háború vagy a nepáli földrengés idején, mikor az egész ország képes összefogni, és ezt tapasztaljuk minden év adventjén, mikor összefogást hirdetünk, hogy a Segélyszervezet egész évben segíteni tudja a rászorulókat.” A jószolgálati nagykövet hangsúlyozta: „Sokat beszélünk manapság arról, hogy a minőségi jó munkaerő stratégiai erőforrás, amibe fektetni kell, ahhoz, hogy megújuló erőforrás legyen. Ne felejtsük: akkor tud megújulni, ha van honnan, van miből táplálkozni. Mi, akik a Segélyszervezetnél dolgozunk, már tudjuk: segíteni, jót tenni egy ilyen forrás. Hogy az ember azáltal töltődik fel, hogy másoknak ad. Ahogy ez igaz az egyén szintjén, az önkéntesek esetében, hisszük, hogy igaz lehet közösségek szintjén is. Hogy egy jó ügy képes egy közösséget feltölteni, felfrissíteni, összekovácsolni, többé és erősebbé tenni.”

Az állategészségügyi szolgáltatás területén élvonalbeli állatgyógyszer gyártó és forgalmazó, állateledel kis –és nagykereskedelmi tevékenységet ellátó Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. tulajdonosa, a Magyarok a Piacon Klub elnök-helyettese osztotta meg tapasztalatait klubtársaival arról, hogyan jutottak el az egyszeri jótékonykodástól a stratégiai gondolkodással jellemzett társadalmi felelősségvállalásig. Dr. Móré Attila elmondta: a cég társadalmi szerepvállalása nem áll meg a vezetők személyes elköteleződésénél. Az általuk támogatott ügyekbe a munkavállalóknak is lehetősége van bekapcsolódni, így ezek az ügyek ma már nem az ő személyes ügyei, hanem egy közösséget összekovácsoló közös célkitűzések. Példaként említette a cég által működtetett állatkórházat és menhelyet mely minden évben a kisiskolásoknak környezetismeret óra keretein belül tart képzést a felelős állattartásról. Ruhagyűjtést szervez karácsonykor hátrányos helyzetű családoknak. Az Alpha-Vet Állatkórháza minden évben térítésmentesen végzi a környékbeli hajléktalan emberek kutyáinak oltását. Az ASKA kutyamenhely közel 150 önkormányzattal együttműködve végez gyepmesteri tevékenységet és közel 1000 kóbor állatnak talál szerető gazdát.

Az Alpha Befektetési Holding Zrt. minden évben rendszeres támogatója a kultúrának, az oktatásnak, az egészségügynek és a sportnak is.

Az elmúlt években az alábbi szervezetek kaptak támogatást: