Az állatmenhelyeknek szükségük van a segítségünkre!

Magyarországon számos állatmenhely van, amelyek zsúfolásig tele vannak korábban sorsukra hagyott állatokkal. Ezeket az állatokat elhagyták, bántalmazták vagy elhanyagolták. Hivatásunknak érezzük, hogy törődjünk az állatokkal, és segítsünk nekik, ahol és ahogy csak tudunk.

Éppen ezért kollégáink felkeresték az ország menhelyeinek ellátó állatorvosait. Velük egyeztetve, az ALPHA ZOO Kft.-vel és a Grandopet.hu Webáruházzal összefogva több, mint 20 millió forint értékű vényköteles szívférgesség elleni készítményt juttattunk el országosan 19 állatmenhely számára. Ezek a készítmények már megérkeztek a menhelyekere, felkészítve az állatokat ellátó szakembereket a hatékony szívférgesség elleni védekezésre.

Mi az Alpha-Vet-nél jól tudjuk, hogy ezek a szerencsétlen sorsra jutott állatok mind megérdemelnek egy szerető otthont. De ennek az otthonnak ára van! Ez az ár nem más, mint az egészség, hiszen a menhelyek csakis egészséges állatot adhatnak át az újdonsült, felelős gazdiknak.

Az állatmenhelyek általános jellemzője a pénzügyi deficit és a támogatások hiánya. Gyakran nincsenek meg azok az erőforrásaik, amelyekre az állatok egészségének megőrzéséhez szükségük van.

Itt jön az Alpha-Vet a képbe!

A gazdik, főleg a felelős gazdik megfelelően törődnek a kedvenceikkel, de sajnos a köztudatban nincsenek benne a menhelyi állatok, pedig a menhelyi kedvencekre is ugyanolyan halálos betegség a szívférgesség. Fontosnak tartjuk, hogy lehetőséget biztosítsunk a sanyarú sorsú állatok szívférgesség prevenciójára is, hiszen, ha nem foglalkozunk velük, életveszélyes kórnak tesszük ki őket.
Ezzel a karitatív összefogással szeretnénk segíteni a menhelyek szívféregtelenítési programját és megóvni a menhelyen élő, gazdára váró állatokat a szívférgességtől.

A szívféreg halálos betegség kiskedvenceinkre!

A kutyák számára halálos betegséget jelent a szívférgesség, amelyet a szúnyogok terjesztenek.
Ha egy kutyát egy szívféreggel fertőzött szúnyog csíp meg, a szúnyog a fertőzőképes lárváit a csípéskor a kutya szervezetébe juttatja. A lárvák 6-8 hónapnyi fejlődés után kifejlett férgekké válnak. Ezek a véráramba kerülő lárvák ivarérett férgekké válását követően vándorlás után a jobb szívfélben és a tüdőbe vezető artériákban tapadnak meg. A kutyában ez fokozatosan kialakuló keringési és légzési nehézségeket, problémákat okoz. A betegség féléves szűrésekkel már a korai szakaszban felismerhető és kezelhető, ám ennek elhanyagolásával egy későn diagnosztizált szívférgeség a kedvenc alálát okozhatja.

 

Adományainkat az alábbi menhelyek állatorvosaihoz juttattuk el: 

 1. Komlói Állatvédő Közhasznú Egyesület
 2. Mentsvár az Állatokért Alapítvány
 3. Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete (Állatvédelmi- és Szabadidős Központ)
 4. Argos Állatvédelmi Egyesület
 5. Rex Komáromi Állatvédő Egyesület
 6. Puli Állatvédő Egyesület
 7. Zemplén Help Alapítvány
 8. Pacsi Kutyamenhely Alapitvány
 9. Futrinka Egyesület
 10. Herosz Szentesi Szervezete
 11. BEAGLE-ért Közhasznú Egyesület
 12. Befogad-Lak Állatmentő Alapítvány
 13. „Élettér” Állat- és Természetvédő Egyesület
 14. Nagyatádi természet és állatvédő egyesület
 15. Kóborlók Állatvédelmi Egyesülete
 16. Zemplén Gazdátlan Állataiért Alapítvány
 17. Újhold Állatélelmezési és Állatvédelmi Egyesület
 18. Nandy Állatotthon
 19. ASKA Alapítvány