Baromfi Járványvédelmi Konferencia 2023

A Baromfi Járványvédelmi Konferencia – vagy BJVK, ahogy a termelők hivatkoznak rá – hazánk baromfi szektorának legnagyobb szabású rendezvénye, amely hét különböző helyszínen zajlott, középpontjában a madárinfluenza elleni védekezéssel. Debrecen, Orosháza, Hódmezővásárhely, Kecel, Kaposvár, Kerekegyháza és Bábolna városai egyaránt otthont adtak ennek a rendkívüli eseménynek, amely augusztus 29. és szeptember 19. között zajlott.

 

A BJVK-t nemcsak a számok teszik emlékezetessé. Közel 600 érdeklődő és számos szakember gyűlt össze, hogy megoszthassa tapasztalatait és ismereteit a madárinfluenza és járványvédelem terén. Minden helyszínen a baromfiágazat legnívósabb szereplői gyűltek össze és közösen tettek szert fontos elméleti és praktikus, gyakorlati tudásra egyidejűleg azzal, hogy egyre erősebb közösséggé is váltak a mindannyiukat érintő problémák megoldásának keresése révén.

 

Az előadások során hét kiemelkedő szakember osztotta meg szakértelmét és tapasztalatait a madárinfluenza és járványvédelem témában. Dr. Berkes Ágnes, a KERSIA Hungaria Kft kereskedelmi vezetője, a NÉBIH Járványügyi Központ igazgatója, dr. Vajda Lajos és Zsoldos Dávid, a ZOETIS Magyarország Kft. account manager-e mellett az AlphaVet képviseletében Kincses Nándor a Hygitech üzletág igazgatója, Jánosa Tibor az Anitech üzletág igazgatója, Laczó György a baromfi technológiai üzletág igazgatója és Baschán Árpád vezető szaktanácsadó tartottak előadást.

 

A programban olyan előadások szerepeltek, mint a ”Járványvédelem az állattenyésztésben”, ”Megoldás az istállók levegőjének egészségesebbé tételére”, ”Miért fontos a légtér-fertőtlenítés?”, ”Baromfi istálló tervezési kisokos”, ”Miért vakcinázzunk?” és a ”Madárinfluenza helyzetjelentés”. Az előadások az előadók lelkesedésével és a hallgatóság aktív részvételével váltak igazán interaktívvá.

 

Az esemény ismételten bebizonyította, hogy a baromfiágazat közössége erős és elkötelezett a járványvédelem terén, és mi továbbra is támogatjuk őket minden tőlünk telhető módon.

 

A Baromfi Járványvédelmi Konferencia 2023 remek alkalom volt a baromfiágazat közösségének összehívására és a tapasztalatok cseréjére. Az előadók pedig bemutatták a legújabb technológiákat, megoldásokat és szolgáltatásokat.

A BJVK nem pusztán egy konferencia, hanem egy üzenet:

Nincsenek egyedül a gazdák és állattartók a járványvédelemben. A BJVK 2023 arra emlékeztetett bennünket, hogy közösen tudunk eredményeket elérni és hatékonyan védekezni a madárinfluenza terjedése ellen.

 

A rendezvény megszervezése számunkra ismét nagy megtiszteltetés volt, egy sikertörténet, amelyre büszkék vagyunk és már várjuk a következő évet amikor ismét találkozunk, megoszthatjuk tapasztalatainkat egymással, valamint együtt ismerhetjük meg a legújabb technológiákat, termékeket és szolgáltatásokat amik segítenek a madárinfluenza elleni küzdelemben.