MINDEN AMI VELÜNK KAPCSOLATOS

Pályázatok

GOP-2.1.1-10/C-2010-0034

A projekt keretében az ALPHA-VET Kft. komplex beruházást valósít meg, melyek a különböző tevékenységi területeihez kapcsolódnak.

A székesfehérvári állatkórház építési beruházása és eszközparkjának fejlesztése; székesfehérvári telephely információstechnológiai fejlesztése és infrastruktúrális átépítése; bábolnai gyógyszergyártó üzem technológiai fejlesztése gyártósor beszerzésével, nyomdai tevékenység információs technológiai fejlesztése szoftverbeszerzéssel, komplex webáruház kialakítása.

Az Állatkórház ünnepélyes, közéleti megnyitója

2011.12.10-én szombaton  az Állatkórház közéleti megnyitójával hivatalosan is átadtuk kórházunkat a gazdiknak és kis pácienseinknek. A megnyitón Dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a jelen lévő 120 vendéget, valamint 60 házikedvencet, akik mindannyian apró ajándékot vehettek át érkezéskor.  A program sokszínű, érdekes és látványos volt: Dr. Paál Csaba kórházvezető főállatorvos megtartotta kórházbemutató előadását, később dr. Márton Kinga a gyógytápok jelentőségéről, hatékonyságáról mesélt a gazdiknak. A program részeként dr. Móré Attila tulajdonos, valamint dr. Paál Csaba kórházvezető főállatorvos átvette a kórház jelképes kulcsait Csejtei Imre építésztől, később pedig a kivitelezőket, s a kórházi dolgozókat köszöntötték a színpadon, hogy kitartásukkal, lelkiismeretes munkájukkal megvalósulhatott egy álom, Állatkórház született. A programsorozatot Schmidt Henry gyógymasszőr és reflexológus zárta, aki előadását az állati masszázs gyógyító erejének szentelte, a gazdik és kis pácienseink nagy örömére.

Bábolnai gyógyszergyártó üzem technológiai fejlesztése
A Kormány és az Európai Unió által megfogalmazott céloknak megfelelően az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft.-nek két elnyert Európai Uniós pályázati támogatás segítségével sikerült a korábbi, csak poralapú állatgyógyászati készítményeket gyártó üzemből korszerű, több funkciót is betöltő gyárat kialakítani Bábolnán.

A fejlesztés konkrét célja több mint 1000 m2 hasznos alapterületű gyártó üzem átalakítása, bővítéssel, a korszerű gyártási feltételek biztosítása érdekében. A piaci igényfelmérés alapján a piacképes állatgyógyászati termékek e technológiával állíthatók elő leghatékonyabban. A fejlesztés indokoltságát adja továbbá az az egész EU-ban megjelenő igény, hogy
– le kell küzdeni az állatbetegségeket,
– állatállományok egészségének védelme szükséges,
– lakosság megóvása szükséges az emberre veszélyes állatbetegségektől (zoonosisok elleni védekezés),
– szükséges a fertőző állatbetegségek be-és kihurcolásának megelőzése,
– állati eredetű élelmiszerek megfelelő minőségének biztosítása alapvető fontosságú.

Az Alpha-vet Állatgyógyászati Kft Bábolnai Gyógyszergyártó Üzeme jelen fejlesztések megvalósításával, európai mércével mérve is korszerű állatgyógyászati készítményeket gyártó üzemmé alakult. Nem steril készítmények közül por, granulált gyógyszerformákat éppúgy fog tudni gyártani, mint tablettát, szuszpenziót és oldatot. Az itt gyártandó gyógyszereket nem csak Magyarországon, de más EU és harmadik országokban is forgalmazni fogjuk, de az üzem bérgyártásra is alkalmas lesz.

Xerox digitális nyomtatás

Percenként akár 70 oldalt nyomtathat vagy másolhat, színesben. A kivételes képminőség, és a szuper finom 2400x2400dpi felbontás együtt a megszólalásig életszerű fényképeket, pengeéles szöveget, és nagy részletgazdagsággal szépen egymásba simuló színárnyalatokat ad.