MINDEN AMI VELÜNK KAPCSOLATOS

Pályázatok

KDOP-1.1.1/C-10-2010-0040
A pályázattal elnyert támogatás segítségével cél a por állagú, több összetevőből álló keverék gyógyszerforma gyártására és kiszerelésére alkalmas üzemi technológia bővítése.
 
Illetve a létesítményben előállítható állatgyógyászati termékek körének fejlesztése. A bővítés és belső átalakítás révén biztosítható a porkeveréktől eltérő, más típusú gyógyszerformák – oldatok, granulált állagú keverékek, tabletták – gyártására, illetve kiszerelésre, átcímkézésére alkalmas helyiségek, továbbá új eszközök beszerzésével a szükséges technológia kialakítása.
A fejlesztés konkrét célja 1019,98 m2 hasznos alapterületű gyártó üzem és iroda átalakítása, bővítése volt, a korszerű gyártási feltételek biztosítása érdekében.
 
A piaci igényfelmérés alapján a piacképes állatgyógyászati termékek e technológiával állíthatók elő leghatékonyabban. A projekt indokoltságát az adta, hogy az egész EU-ban megjelenő igény, hogy – le kell küzdeni az állatbetegségeket, – állatállományok egészségének védelme szükséges – lakosság megóvása szükséges az emberre veszélyes állatbetegségektől (zoonosisok elleni védekezés), – szükséges a fertőző állatbetegségek be-és kihurcolásának megelőzése – állati eredetű élelmiszerek megfelelő minőségének biztosítása alapvető fontosságú. Mindezekre a projekt megoldást kínál, így indokoltsága megalapozott.