Image

A Zoom webinárium szoftver használata

A webináriumainkhoz a Zoom nevű alkalmazással tudsz csatlakozni. Minden előadásunkhoz tartozik egy link, amelyet a webináriumot megelőzően elküldünk e-meilben. Az alábbi bejegyzésben írásos és videós segítséget is hoztunk.

Nincs más dolgod, mint ráklikkelni az e-mailben kapott linkre – a link közvetlenül az előadás “szobájához” visz. Ez után két dolog történhet attól függően, hogy használtál-e már a számítógépeden korábban Zoom webinárium szoftvert. Ha még nem, akkor először is le kell tölteni a Zoom webinárium szoftverét, hogy beléphess az előadásba. Ne aggódj, a Zoom webinárium szoftvere nem foglal sok helyet, és teljes mértékben biztonságos! Ha már használtál, akkor pedig azonnal, vagy a jóváhagyásodat követően elindul a gépedre korábban települt Zoom webinárium szoftver.

Ha még sosem használtál Zoom webinárium szoftvert

1

A linkre kattintást követően – a böngésződ típusától függően – hasonló ablakot fogsz látni. Automatikusan – vagy miután kattintasz a Fájl mentése gombra – elindul a Zoom webinárium szoftver letöltése.

Google Chrome böngészőben

Firefox böngészőben:

Ha nem indulna el automatikusan a letöltés, kattints a download here linkre!

2

Miután befejeződött a letöltés, indítsd el a fájlt a letöltésre történő kattintással! A Windows meg fogja kérdezni, hogy megengeded-e a futtatást:

3

Ha a vírusírtó vagy tűzfal hozzájárulást kér tőled, ezt add meg a Zoom-nak. A telepítés körülbelül 1-2 perc alatt befejeződik, utána pedig a Zoom szoftver arra kér, hogy fogadd el általános szerződési feltételeit és adatvédelmi nyilatkozatát, melyeket a kékkel kiemelt szövegekre kattintva érhetsz el. Kattints az I agree gombra – az alábbi képen bekereteztem.

4

Most add meg a nevedet. Ez a név meg fog jelenni a résztvevők listájában, ahol írásban tudsz majd kommunikálni velünk. Kattints a Join gombra!

5

Ez után már tulajonképpen az előadás előszobájában vagy. Ahhoz, hogy hallhasd a webinárium hangját is, kattints a zöld színű Join Audio Conference by Computer gombra! Ha ez a gomb nem zöld, hanem szürke, akkor ellenőrizd a számítógéped hangbeállításait a Windows beállításaiban – tesztelni a Test Computer Mic & Speakers pontban tudsz.

Ha már használtál Zoom webinárium szoftvert

Ha már korábban használtad a Zoom rendszerét, akkor egy ehhez hasonló ablakot fogsz látni, miután a webinárium linkjére kattintottál:

Érdemes bejelölnöd a “Az ilyen típusú linkeket mindig a társított alkalmazás nyissa meg” lehetőséget, mert akkor a jövőben ezt a lépést sem kell többet kézzel megtenned.

Lehetőségek a webinárium alatt

A webinárium ideje alatt látni fogod az előadást. Az ablak alján egy sötétszürke színű sáv jelenik meg, valami ehhez hasonló:

  • Join Audio gomb: csak akkor jelenik meg, ha valamiért a csatlakozás folyamán nem jó helyre kattintottál, vagy a számítógépeden probléma volt a hangbeállításokkal. Kattints rá, hogy hallhass minket! Ha minden rendben, itt egy mikrofont fogsz látni (az sem probléma, ha át van húzva).
  • Participants gomb: a résztvevők listája.
  • Share Screen gomb: ha rákattintasz erre a gombra, akkor jelezheted az előadónak, hogy szeretnéd megosztani a képernyődet.
  • Chat gomb: az előadáson jelenlévők írhatnak az előadónak – itt tudsz például kérdést feltenni.
  • Leave Meeting gomb: itt tudsz kilépni az előadásból.

Sikerült csatlakoznom, de nem hallok semmit!

Amennyiben sikerül csatlakoznod, de nem hallasz semmit, akkor a Zoom számára nem engedélyezted, hogy hozzáférjen a hangeszközödhöz. Olvasd el az alábbi leírásokat, és tekintsd meg a képernyőképeket – így könnyen megtalálod majd azokat a gombokat, amelyeket meg kell nyomnod.


Számítógép esetén
Ha asztali számítógépről vagy laptopról csatlakozol, akkor a bal alsó sarokban kattints a Join Audio ikonra, majd a Join with Computer Audio lehetőségre. Amíg ezt nem teszed meg, a Zoom nem képes használni a számítógéped hangeszközét.

Okostelefon vagy tablet esetén

Ha okostelefonról vagy tabletről csatlakozol, a bal alsó sarokban találsz egy hangszóró ikont. Kattints rá, illetve válaszd a Call via Device Audio lehetőséget. Amíg ezt nem teszed meg, a Zoom nem képes használni okostelefonod vagy tableted hangeszközét. Tipp: ellenőrizd, hogy a Hívás / Média hangereje megfelelő-e!

Mi van, ha nem sikerül csatlakoznom?

Biztosan sikerülni fog. Az a kérésünk, hogy ha nem vagy biztos magadban, akkor legalább 1 órával korábban légy jelen, és próbálj csatlakozni. Az előadást pontosan fogjuk kezdeni, ezért jobb, ha nem az utolsó pillanatban érkezel meg! 

 

Forrás: traderklub.hu

Doki for Vets

Komplex Praxisszoftver állatorvosoknak

Alphaportal

Üzleti ügyfeleink részére

Ami még érdekelheti