A webináriumainkhoz a Zoom nevű alkalmazással tudsz csatlakozni. Minden előadásunkhoz tartozik egy link, amelyet a webináriumot megelőzően elküldünk a részedre. Az alábbi bejegyzéseben írásos és videós segítséget is készítettem számodra.

Videós segítség

 

Írásos segítség

Nincs más dolgod, mint ráklikkelni az e-mailben kapott linkre – a link közvetlenül az előadás „szobájához” visz. Ez után két dolog történhet attól függően, hogy használtál-e már a számítógépeden korábban Zoom webinárium szoftvert.

Ha még nem, akkor először is le kell tölteni a Zoom webinárium szoftverét, hogy beléphess az előadásba. Ne aggódj, a Zoom webinárium szoftvere nem foglal sok helyet, és teljes mértékben biztonságos!

Ha már használtál, akkor pedig azonnal, vagy a jóváhagyásodat követően elindul a gépedre korábban települt Zoom webinárium szoftver.

Ha még sosem használtál Zoom webinárium szoftvert

  1. A linkre kattintást követően – a böngésződ típusától függően – hasonló ablakot fogsz látni. Automatikusan – vagy miután kattintasz a Fájl mentése gombra – elindul a Zoom webinárium szoftver letöltése.

Google Chrome böngészőben:

A Zoom letöltés elindul Chrome-ban

Firefox böngészőben:

A Zoom letöltés elindul Firefox-ban

Ha nem indulna el automatikusan a letöltés, kattints a download here linkre!

  1. Miután befejeződött a letöltés, indítsd el a fájlt a letöltésre történő kattintással!

A Windows meg fogja kérdezni, hogy megengeded-e a futtatást:

Hozzájárulás a Zoom futtatásához
  1. Ha a vírusírtó vagy tűzfal hozzájárulást kér tőled, ezt add meg a Zoom-nak. A telepítés körülbelül 1-2 perc alatt befejeződik, utána pedig a Zoom szoftver arra kér, hogy fogadd el általános szerződési feltételeit és adatvédelmi nyilatkozatát, melyeket a kékkel kiemelt szövegekre kattintva érhetsz el. Kattints az I agree gombra – az alábbi képen bekereteztem.
A Zoom ÁSZF és Adatvédelmi nyilatkozatának elfogadása
  1. Most add meg a nevedet. Ez a név meg fog jelenni a résztvevők listájában, ahol írásban tudsz majd kommunikálni velünk. Kattints a Join gombra!
Add meg a neved!
  1. Ez után már tulajonképpen az előadás előszobájában vagy. Ahhoz, hogy hallhasd a webinárium hangját is, kattints a zöld színű Join Audio Conference by Computer gombra! Ha ez a gomb nem zöld, hanem szürke, akkor ellenőrizd a számítógéped hangbeállításait a Windows beállításaiban – tesztelni a Test Computer Mic & Speakers pontban tudsz.
Csatlakozás a webináriumhoz

Ha már használtál Zoom webinárium szoftvert

Ha már korábban használtad a Zoom rendszerét, akkor egy ehhez hasonló ablakot fogsz látni, miután a webinárium linkjére kattintottál:

Zoom Meetings megnyitása

Érdemes bejelölnöd a „Az ilyen típusú linkeket mindig a társított alkalmazás nyissa meg” lehetőséget, mert akkor a jövőben ezt a lépést sem kell többet kézzel megtenned.

Lehetőségek a webinárium alatt

A webinárium ideje alatt látni fogod az előadást. Az ablak alján egy sötétszürke színű sáv jelenik meg, valami ehhez hasonló:

Zoom vezérlők
  • Join Audio gomb: csak akkor jelenik meg, ha valamiért a csatlakozás folyamán nem jó helyre kattintottál, vagy a számítógépeden probléma volt a hangbeállításokkal. Kattints rá, hogy hallhass minket! Ha minden rendben, itt egy mikrofont fogsz látni (az sem probléma, ha át van húzva).
  • Participants gomb: a résztvevők listája.
  • Share Screen gomb: ha rákattintasz erre a gombra, akkor jelezheted az előadónak, hogy szeretnéd megosztani a képernyődet.
  • Chat gomb: az előadáson jelenlévők írhatnak az előadónak – itt tudsz például kérdést feltenni.
  • Leave Meeting gomb: itt tudsz kilépni az előadásból.

Sikerült csatlakoznom, de nem hallok semmit!

Amennyiben sikerül csatlakoznod, de nem hallasz semmit, akkor a Zoom számára nem engedélyezted, hogy hozzáférjen a hangeszközödhöz. Olvasd el az alábbi leírásokat, és tekintsd meg a képernyőképeket – így könnyen megtalálod majd azokat a gombokat, amelyeket meg kell nyomnod.

Mit tegyek, ha nem sikerül csatlakoznom?

Biztosan sikerülni fog. Az a kérésünk, hogy ha nem vagy biztos magadban, akkor legalább 1 órával korábban légy jelen, és próbálj csatlakozni. Az előadást pontosan fogjuk kezdeni, ezért jobb, ha nem az utolsó pillanatban érkezel meg!

Ha mégis elakadnál, akkor ne aggódj: a webinárium felvételét mindenképpen meg fogjuk osztani Veled.